vineri, 3 aprilie 2009

Plasticul - boala romanilor




Democratia protapita in dulcea noastra patrie de dupa `90 a adus pe langa lucrurile bune si foarte multe rele. unul din ele e "invazia" plasticului, dezvoltarea economica - atat cat a fost ea- a facut din Romania Tara Pungilor de Plastic si Pet-uri. Peste tot unde te uiti vezi ba o punga aruncata, ba un pet murdar strivit astfel incat privirea ti se intuneca la vederea lor. Mizeria si putoarea domneste peste tot fie ca e oras, sat, padure, munte etc. Educatia, bunul simt lasa de dorit. Iarba dispare iar locul ei e luat de campuri intregi "plantate" cu plastic si gunoaie.
Poate ca nu scriam despre asa ceva, desi sunt " ecologist ", dar ieri in timp ce calatoream cu trenul spre Ploiesti, incercarea de a "prinde" un loc unde sa vad putina iarba verde a fost zadarnicita de multimea gunoaielor si plasticului asa ca am zis ca ar fi bine sa dorm putin, dar culmea, somnul mi-a fost intrerupt de o punga de plastic, pe care o batranica o tot plimba dintr-o mana in alta si acest joc al pungii a durat pana in gara cand am coborat.
Asa ca de azi sunt un dusman declarat al pungilor de plastic si pet-ului.

Daca vrei mai mult verde planteaza un copac, renunta la plastic, cauta ce e biodegradabil si cel mai important...arunca gunoiul la cos.

2 comentarii:

elena spunea...

pfuu..cata dreptate ai. dar sa stii ca romanii au mai multe "boli"

andy spunea...

@elena: din pacate stiu "bolile" romanilor