vineri, 17 aprilie 2009

Eli, Eli, Lama Sabahtani


"Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu pentru ce M-ai parasit" este strigatul care nu duce la deznadejde, desi fiecare din noi are momente in viata cand cerem socoteala de la Dumnezeu, reprosandu-i parasirea. Acesta este strigatul care taie intunericul adancului, vadind Lumina Invierii, strigatul care ne anunta Izbavirea.

14 comentarii:

Anonim spunea...

Care inviere? Care izbavire? In sec XXI inca mai credem povestile unor evrei de acum 2000 de ani? Destul ne-au prostit si ucis popii astia avari, lasati-ne cu vrajitoriile astea mincinoase in care mai cred doar analfabetii si disperati fara orizonturi! Uite-te la ei, ce spectacol ofera cand se calca in picioare ca niste vite ca sa sarute tot soiul de ciolane si cadavre mumifiate. Teribile imagini, terifiante comportamente!

andy spunea...

@anonim: ma bucur sa stiu ca sunt un analfabet care mai crede in asemenea baliverne. nu te obliga nimeni sa crezi in ele, daca nu iti convine, nu te du la biserica, nu te inchina la mumii si lasa-i pe ceilalti sa isi vada de vrajitoriile lor. se pare ca dumneata esti un amarat de om, frustrat din toate punctele de vedere, un coate goale, care nu are altceva de facut decat sa arunce cu tot felul de gunoaie care iti ies din locul acela - gol de altfel - numit cap.
Nu te pune nimeni sa citesti asemenea lucruri.

PS.: alta data te-as ruga sa nu ma mai deranjezi.

Unknown spunea...

Bine spus Andy, pentru primul anonim, dacă nu crezi atunci de ce te-ai mai botezat!? Căci tu oricum vei fi printre capre dacă nu te trezeşti la realitate! Crezi că nu există Dumnezeu!? Nu cumva Dumnezeu are Cartea Vieţii!? Nu cumva Iisus Hristos Fiul lui Dumnezeu pentru păcătoşii a fost răstignit!? Tot ce se întâmplă în această lume este din voia Domnului Dumnezeu, nu ştiu cum mai rabdă atâtea baliverne şi atâţia antihrişti (martorii lui iehova)! Dar şi răbdarea Bunului Dumnezeu va avea o limită şi aceea nu este departe!

Anonim spunea...

cum a spus si andy ma bucur ca sunt un analfabet care crede in asa ceva.dar la judecata de apoi vei fi pedepsit pentru prostiile pentru care le-ai spus

andy spunea...

@anonim: iti doresc mantuire placuta. lasa-ma pe mine sa merg in iad. Sa dea Dumnezeu sa mergi tu in Rai :)

andy spunea...

@Mos: Dumnezeu a lasat omului LIBERTATEA si pentru asta fiecare crede in ce vrea. Cum spune Psalmistul: "fiecare va raspunde pentru faptele lui". Asa ca sa ne vedem de mantuirea noastra fara sa ne mai uitam in ograda celuilalt

Anonim spunea...

Nu sunt impotriva crestinismului sau a oricarei altei religii,nu atac si nici nu apar.Prefer sa ma consider un fel de ateu desi majoritatea principiilor mele morale coincid cu legile lui Dumnezeu.Nu sunt ferm convins ca nu exista dumnezeu insa nu sunt nici convins ca exista.Sunt de fapt nu intr`u totul de acord cu existenta bisericii.Daca vrei sa crezi , crezi in ceea ce e bine.Te poti ruga si de pe marginea patului ori de pe marginea unui lac ori pe o banca ori in casa nu trebuia neeaparat sa te duci in biserica sa pupi icoane ori racla unui sfant pentru a te declara crestin.Cred in ceea ce e bine de facut si nu-mi permit sa-mi incalc principiile morale pe baza carora am fost crescut si invatat.Candva am fost un crestin convins,faceam parte din corul bisericii si mergeam saptamanal...insa cu timpul am inceput sa cercetez tot mai mult si am deprins foarte multe dubii in ceea ce priveste biserica , nu neeaparat credinta.
Andy tu spui ca Dumnezeu a lasat libertatea omului de a crede in ce/cine vrea,atunci cum se face ca biblia spune ca trebuie sa fii botezat la scurt timp dupa nastere?unde este libertate de a alege cu propria constiinta?(in acest contest le dau dreptate adventistilor care sunt botezati la varsta majoratului cand au deplina constiinta si libertate de a alege,insa nu le dau dreptate ptr 18 ani sunt influentati si crescut dupa aceasta cale ) Credinta exista , este reala , insa biblia a fost scrisa de om.la fel cum si biserica a fost inventata tot de om.Daca cercetam atent istoria vom vedea ca nu este tocmai adevarat ceea ce se crede si ca au fost lucruri ascunse ... sa nu uitam ca cele mai mari razboaie s-au purtat in numele bisericii.Ca sa scurtez si sper sa nu fiu prea dur principalul motiv ptr care nu cred ... este acela ca omenirea a asimilat numele lui Dumnezeu cu Biserica ... ceea ce este cea mai mare prostie facuta vreodata...sunt 2 crezuri care acum la ora actuala se spune ca este acelasi , insa in istorie si in trecut nu ar fi trebuit sa aiba nimic de-a face una cu alta.Se spune ca este cea mai mare conspiratie din istorie.Si poate este adevarat...nu vreau sa risc polemici , multi ma vor atac ptr asta , insa sunt lucruri adevarate dupa cum bine stiti ca Biserica nu este tocmai cel mai sfant lucru ... ptr ca tocmai ea ... a incalcat de atatea ori legile lui Dumnezeu.

andy spunea...

@ anonim: e mai bine sa lasam lucrurile asa. :), mai bine pentru linistea si pacea noastra. Cum spuneam, traim intr-o tara care pretinde ca e democrata, avem libertate religioasa si fiecare are dreptul sa isi aleaga ce religie doreste chiar daca a fost botezat de mic.

Anonim spunea...

cred in toate fara alte discutii inutile, dar nu cred ca este scris undeva in biblie ca trebuie sa fii botezat imediat dupa nastere... daca e adevarat da-ti-mi si mie versetul unde este scris acest lucru, negru pe alb. in alte privinte ma alatur celuilalt anonim si afirm ca nu cred in institutia bisericii care nu este altceva decat o masinarie de facut bani. pace tuturor doresc !

andy spunea...

@ anonim: crezi da esti de fapt un necredincios fricos care nu poate da macar un nume. Scrie in Constitutia Romaniei ca pana la 18 ani, parintii tai decid pentru tine. Daca ei decid sa te boteze la 2 luni, nu ai decat sa renunti la Biserica in care ai fost botezat dupa varsta de 18 ani. Parerile tale cum ca Biserica este o masinarie de facut bani, sunt venite nu din experienta ta proprie ci doar rezultatul influentelor exterioare. Cand vei veni tu cu argumente solide, izvorate din experienta ta, atunci poti vorbi, pana atunci, e mai bine sa tacem. dar mno, da bine sa aruncam cu noroi in cate o Institutie respectabila, fie ca e Biserica sau nu.

Vasile Mehes Baia Mare spunea...

Mos@ Spui ca nimic din ceea ce se antampla pe pamant,nu este antamplator,ca toate sunt cu voia lui Dumnezeu,sti macar ca la fiecare trei minute,un copil moare,fie ca este ucis,fie ca moare de foame?.
Stii cati copii nevinovati sunt bolnavi de cancer,leucemie sa u alte boli incurabile,unde sunt Sfintii si Dumnezeii de care vorbesti,sunt plecati an vacanta?
Isus spune:-lasati copii sa vina la mine!
Te antreb eu cum, morti?
Copilul meu moare de leucemie an chinuri, la numai 19 ani,crezi oare ca ai m ai putea sa fi credincios,daca ai patii asa ceva,marturisesc ca scriu aceste randuri,apasat de tristetea din sufletul meu,lacrimile udand tastatura calculatorului,si no fac de dragul de a te contrazice,dar pre multa nedreptate,este andreptata spre noi oamenii,fara ca cineva de acolo de sus sa ne vada s au sa ne bage an seama.
Poveste scrisa de un tata suparat,care si a crescut copilul singur fara mama, pana la 19 ani,iar moartea i la luat.

Anonim spunea...

Inainte de a da cu presupusul,cititi Biblia,Sfanta Scriptura,duceti-va la biserica chiar daca nu credeti in ea.
Orice efort spre cunoastere este de apreciat.
Am inceput sa ma duc la biserica vreau sa aflu ce inseamna credinta ...acum citesc Sfanta Evanghelie dupa Matei ,sunt la inceput de drum dar macar parcurg etapele spre cunoastere.Drumul este lung si multi izbutesc sa il parcurga ...
A exprima pc de vedere fara sa studiezi inainte este o vorba aruncata la intamplare.

Ionuţ Barbălată spunea...

Ionut Teologul
Anonim vreau sa te contrazic la citatul acela in care spui ca Biblia a fost scrisa de om, aceasta a fost scrisa sub insuflarea Duhului Sfant de la Moise pana la autorul Apocalipsei intr-un rastimp de 1500 de ani.
Ori cum parerile tale sunt nule datorita miilor marturi de minuni ale Sfintilor vii s-au adormiti din acele perioade de timp, pentru ce ai afirmat in primul comentariu vei da socoteala la judecata de apoi in fata Sf Petru la portile Raiului si vei fi trimis in camarile IADULUI.

gabriel moreanu spunea...

Am citit cu atentie ceea ce ati discutat si as vrea sa fac cateva remarci sper sa nu va suparati Indiferent de partea cui esti ,fie ca esti crestin ,musulman ,ateu sau altceva nu ai cum sa nu recunosti ca Dumnezeu exista,Dumnezeu se descopera in lucrurile exterioare ,in natura ,in univers ,cand privesti natura sau cerurile, acestea iti spun despre slava lui Dumnezeu ,despre creatia Lui . Dar poate nu te-ai gandit nicioodata la acesta .Atunci sigur te-ai uitat la tine .iar cand privesti omul ,complexitatea acestuia , nu poti sa nu intelegi ca exista un Creator mai sus de toate si de tot ,care a facut posibila existenta vietii si buna desfasurare a acesteia . Dar cunosterea de Dumnezeu, tine de o descoperire personala a omului .Dumnezeu este acela care se descopera in functie de dorinta omului de cunoastere , Dumnezeu nu intra cu forta in viata nimanui. Omul care doreste si isi deschide inima sa-L cunoasca va avea parte de acesta cunoastere. Problema care apare pe acest pamant si de care ar trebuii sa tinem seama , este ca omul nu poate fi implinit pe acest pamant indiferent ce ar face decat in Dumnezeu ,Sumnem creati de El pemtru El si acesta nu este egoism ,si dragoste pentru ca omul fara Dumnezeu este departe si neimplinit. Va doresc acesta cunostere nu teoretica si acea cunostere care sa va umple de bucurie si fericire ,care este mai mare decat orice ar oferii acest pamant si care implineste pe deplin omul