marți, 26 august 2008

Legenda vs. Realitate



Secolul III - un tanar de 28 de ani, cu o functie importanta si o sotie iubitoare face un gest necugetat pentru acea vreme, se alatura unor oameni condamnati la chinuri groaznice pentru a muri impreuna cu ei. Este blamat pentru decizia lui, se fac presiuni puternice pentru a renunta la gandurile de moment. Dar personalitatea si verticalitatea lui puternica nu il lasa sa dea inapoi , si astfel, incurajat de preafrumoasa si iubitoarea lui sotie se lasa chinuit, batjocorit si in final omorat pentru un lucru care ii devenise tinta vietii.
Greu de crezut si mai ales de realizat asemenea lucruri intr-o lume in care marea majoritate nu mai pune accent pe idealuri cu adevarat nobile, ci se multumesc cu implinirea unor tinte minore si trecatoare.
Secolul XXI - un tanar de 24 de ani, visand la o functie importanta si o jumatate de viata iubitoare se alatura unor oameni blamati de societate dar lipsit de curajul care il facuse pe tanarul de acum 1700 de ani sa-si urmeze visurile, idealurile. Il va avea mereu in minte pe acel tanar curajos, sperand ca odata si odata (sau poate la varsta de 28 de ani!!!) sa poata sa ia viata " in piept" si sa-si urmeze calea...

La multi ani!!! ...tinere...

Un comentariu:

Anonim spunea...

:P despre cine e vorba :D ... zi macar pe mess sau mail ;)
ca mor de curiozitate :P....ma stii doar.

Theo.