joi, 18 decembrie 2008

Povestea Trandafirului

Pentru ca iarna este anotimpul basmelor o sa va spun o poveste - Povestea trandafirului -

Era in luna mai, cand personajul principal al povestirii a inflorit pentru prima data. Nu mai vazuse aceasta lume, totul era nou pentru el, lumea a inceput sa roiasca in jurul lui, era speriat dar parca totul il atragea. Se simtea bine in mijlocul atentiei. Asa au trecut lunile si a venit luna septembrie cand un gradinar a venit si a inceput sa curete trandafirul, asa cum se face toamna, a avut grija de el, e drept ca trandafirul nostru nu s-a simtit bine la inceput dar a inceput sa-i placa de gradinar si ii placeau mangaierile lui. Dar a venit vremea cand gradinarul a plecat iat trandafirul a devenit trist, mereu uitandu-se sa vada daca cineva se apropie de el.
Si tot uitandu-se, iata vin un alt gradinar , mai tanar si fara prea multa experienta care a ranit trandafirul nostru. De atunci n-a mai avut incredere in gradinari si se ferea de fiecare data cand zarea cate unul, dar cum ispita intotdeauna e dulce, la un an de la prima lui inflorire a dat peste un alt gradinar, mai sceptic la inceput, s-a lasat in mainile lui ca acesta sa-l ingrijeasca si sa-i dea stralucirea cuvenita. Dar intr-o zi gradinarul nu a mai venit la el, asa cum facea zilnic pana atunci si trandafirul s-a intristat si s-a inchis nemaivrand sa se deschida pentru nimeni.
A trecut vreme indelungata iar trandafirul devenise neingrijit iar lumea nu il mai admira, se gandea la vremurile acelea frumoase in care era in mijlocul atentiei, ii era dor de ele, ii era dor de grija gradinarului, de mangaierile lui. Cum statea el asa inchis, a simtit cum cineva il atinge, incepe sa sa-l mangaie, iar el drept rasplata se deschide si imprastie un parfum mirific. De atunci gradinarul este mereu langa el, il ingrijeste, il mangaie, dar trandafirul nu mai crede in toate acestea, se gandesta ca din nou va fi dezamagit, va ramane din nou singur si isi aminteste ca totul a inceput de la un film cu nume de trandafir, pastrand vie acea amintire.

Acum trandafirul este din nou singur si asteapta venirea unui nou gradinar, care sa nu mai plece niciodata.
Aceasta este Povestea Trandafirului, spusa de cineva fara calitati de povestitor dar rostita cu inima.


4 comentarii:

meshuga spunea...

din poveste lipseste soarele, gradinarii vor fi destui ,dar trandafirul oare va mai inflori ca intaia data?

andy spunea...

soarele nu lipseste, el e mereu acolo sus si vegheaza trandafirul. poate ca va inflori ca prima data, daca se va gasi un gradinar priceput care sa puna multa pasiune si sa-i daruiasca trandafirului " imbratisarea din zori" de care are atata nevoie pentru a inflori

Anonim spunea...

cam trist nu crezi?
dar totusi plin de adevar.............

andy spunea...

@catutza: trist, plin de adevar dar cu o parte de fericire